برای تعمیر، خرید، اجاره و دریافت مشاوره در مورد آسانسور کارگاهی و تاور کرین با شماره زیر تماس بگیرید.
در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را به طور کامل با آسانسور و بالابر کارگاهی آشنا نمائیم.
در دنیای مدرن امروز حمل و نقل، نقش برجسته ای را به ویژه در امر ساخت و ساز ایفا می کند. تا به حال درباره این موضوع فکر کرده اید که برج ها و سازه های مرتفع چگونه ساخته شده اند و یا اینکه مصالح به منظور ساخت این قبیل ساختمان ها از چه طریقی به ارتفاعات بالا منتقل شه ادند. در گذشته انتقال یک شئ سنگین بسیار زمان بر و در بیشتر مواقع با هزینه های هنگفتی روبه رو بوده است. در نتیجه با وجود این قبیل مشکلات، سازندگان به ایده خلق ماشین آلات بزرگی روی آوردند که هم، زمان فرایند نقل و انتقالات را کاهش داده و نیز از لحاظ هزینه مقرون به صرفه باشد. این وسایل غول پیکر امروزه با نام آسانسور و بالابر کارگاهی تلقی می شوند. در واقع این قبیل تجهیزات ساختمانی بزرگ تحولی عظیم در صنعت سازندگی به وجود آوردند و در بسیاری از پروژه ها از نیروی آن ها بهره گرفته می شود.
حال در ادامه معنای آسانسور و بالابر کارگاهی به طور مفصل برای شما عزیزان شرح داده شده است، با ما همراه باشید.
با آسانسور کارگاهی بیشتر آشنا شوید
لازم به ذکر است که در مکان هایی که بیشترین فعالیت آن ها در زمینه جابجایی مصالح سنگین می باشد، نیاز به یک وسیله ای به منظور انتقال این مصالح به ویژه به طبقات بالاتر، به شدت حس می شود. این در حالی می باشد که بالابر کارگاهی، کارخانجات را از این قبیل مشکلات بی نیاز کرده است. همان گونه که می دانید این وسیله به شکل یک اتاقک می باشد که به منظور جابجایی وسایل و مصالح در جهت عمودی و در بعضی مواقع افقی از آن بهره گرفته می شود. ذکر این نکته حائز اهمیت می باشد که کارایی این بالابرها به طور کلی ایجاب می کند که از ایمنی بالایی بهره مند باشند. در نتیجه به لحاظ مصونیت، از ایمنی بالایی برخوردار هستند.
همچنین بخوانید تاور کرین چیست.
معرفی بالابر و آسانسور
آسانسور و بالابرها اتاق های متحرکی هستند که برای جابجایی افراد و تجهیزات ساختمان ها و مکان هایی با تعداد طبقات زیاد استفاده می شوند. آسانسورها به صورت عمودی توسط موتورهای الکتریکی با کمک کابل های کششی و سیستم وزن متقابل هدایت می شوند.
کاربرد بالابرهای صنعتی چیست؟
تا به اینجای این بخش پی بردید که آسانسور و بالابر کارگاهی چیست و اینکه همان طور که قبل تر نیز ذکر شد، این قبیل دستگاه ها برای انتقال مصالح کاربرد ویژه ای دارند. به علاوه باید افزود که نفرات و در واقع پرسنل کارخانجات نیز می توانند از آسانسور بالابر بهره مند شوند. کارایی آن ها به خصوص در رابطه با زمان حائز اهمیت می باشد. بدین صورت که کارکنان صنایع دیگر نیازی به پیمودن پله های کارخانه را ندارند و می توانند در وقت خود به طور قابل توجهی صرفه جویی نمایند. کاربرد فوق همچنین از خستگی مفرط افراد حین کار جلوگیری خواهد نمود. توجه به این نکته حائز اهمیت می باشد که منبع تغذیه راه اندازی این دستگاه، الکتریسیته است. به عنوان زمینه هایی که کارایی این بالابرها در آن ها زیاد می باشد، می توان به صنایع مختلف اعم از غذایی، پتروشیمی، دارویی و ساختمانی اشاره نمود.
لازم به ذکر می باشد که این آسانسور هیچ محدودتی نداشته و توانایی حمل مصالح سنگین را در هر ارتفاعاتی دارد. به علاوه از نظر شرایط آب و هوایی نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
با مزیت های آسانسورهای کارگاهی بیشتر آشنا شوید
همان گونه که قبل تر نیز به طور مفصل شرح داده شد، بالابرهای ذکر شده از لحاظ کارایی، باعث سرعت بخشیدن به فعالیت های کارخانجات می شود. به علاوه ایمنی بالای استفاده از آن ها، یکی از برجسته ترین مزایایی می باشد که بیشتر صنایع به آن ها روی آوردند. همچنین از اتلاف بیهوده انرژی افراد جلوگیری می نماید و با وجود آن ها، کارگران وظیفه حمل کمتر مصالح را بر عهده خواهند داشت.
انواع آسانسور:
آسانسورهای هیدرولیک
آسانسورهای کششی
آسانسور وینچ
آسانسورهای مغناطیسی
آسانسور کارگاهی
1- آسانسورهای هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک به دو گروه چاهی و غیر چاهی تقسیم می شوند. آسانسور هیدرولیک با چاه حاوی یک طناب قرقره در پایین چاه آسانسور است. با این حال، آسانسور هیدرولیک غیر کم عمق شامل یک پیستون در دو طرف کابین است که به سه گروه آسانسورهای هیدرولیک طنابی، آسانسورهای هیدرولیک تلسکوپی و آسانسورهای هیدرولیک غیر تلسکوپی تقسیم می شود.
-آسانسورهای هیدرولیک طناب دار
این نوع آسانسور از ترکیب طناب و پیستون برای حرکت آنها استفاده می کند. این آسانسورها می توانند تا 60 فوت حرکت کنند.
-آسانسورهای هیدرولیک تلسکوپی
در این نوع آسانسور، پیستون های تلسکوپی در بالای چاه آسانسور ثابت می شوند و دارای دو یا سه قطعه تلسکوپی هستند که می توانند تا 50 فوت حرکت کنند.
-آسانسورهای هیدرولیک بدون تلسکوپ یا غیر تلسکوپی
این مدل دارای پیستون است و می تواند تا ارتفاع 20 فوتی حرکت کند.
2. آسانسورهای کششی
نیروی محرکه در آسانسورهای کششی توسط یک موتور الکتریکی در بالای چاه آسانسور یا در پایین در کنار چاهک که در موتور خانه تعبیه شده است قرار می گیرد.
– آسانسور کششی با گیربکس
در این نوع آسانسور یک گیربکس متصل به موتور وجود دارد که چرخی که طناب ها را به حرکت در می آورد را می چرخاند.
آسانسورهای کششی گیربکس می توانند با سرعت بیش از 500 فوت در دقیقه حرکت کنند.
آسانسورهای کششی بدون دنده
در این نوع آسانسور یک چرخ یا قرقره بسیار بزرگ وجود دارد که مستقیماً به موتور متصل می شود.
3. بالابر وینچ
بالابرهای وینچ با زنجیر یا طناب فولادی آویزان می شوند و توسط نیروی رانش هدایت می شوند.
4. آسانسورهای مغناطیسی
ریل ها و تجهیزات به عنوان استاتور عمل می کنند و موتور آسانسور و کابین به عنوان روتور عمل می کنند.
5. آسانسور کارگاهی
آنها در برج ها و سازه های مرتفع استفاده می شوند.
انواع آسانسور بر اساس نوع ساختمان
انواع آسانسور بر اساس نوع ساختمان به چند مورد تقسیم می شوند:
-آسانسور مخصوص پارکینگ
-آسانسورهای صنعتی
-آسانسورهای کشاورزی
-آسانسورهای مسکونی
-آسانسورهای بیمارستانی
انواع آسانسور بر اساس ارتفاع ساختمان
1. ساختمان های کم ارتفاع
در این نوع ساختمان ها از آسانسورهای هیدرولیک استفاده می شود.
2. ساختمان های با ارتفاع متوسط
در این نوع ساختمان ها از آسانسورهای گیربکس استفاده می شود.
3. سازه های مرتفع
در این نوع ساختمان ها از آسانسورهای بدون دنده استفاده می شود.
ویژگی های مهم برای طراحی انواع آسانسور
- مکانیسم سوراخ
- استفاده های خاص
- موقعیت آسانسور
- مدل ساختمان
- ارتفاع ساختمان
- مکانیزم سینک
انواع بالابر های کارگاهی کدامند؟
حال در ادامه به ذکر نمونه هایی از مدل های آسانسور و بالابر کارگاهی خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
لازم به ذکر می باشد که به طور کلی و بر اساس قابلیت جابجایی، این آسانسورها بر دو نوع استوارند. این دو مدل به شرح زیر می باشد.
بالابر ثابت:
شایان ذکر است که از آن جهت به این دستگاه نام ثابت اطلاق می شود که بعد از نصب و راه اندازی آسانسور کارگاهی ، امکان جابجایی آن وجود نخواهد داشت. بدین صورت که این آسانسور بر روی دیوار یا هر محل دیگری سوار و نصب می شود. به علاوه افراد و مصالح در کارگاه ها و کارخانجات را تنها در یک جهت بالا و پائین حمل می نماید. به عنوان نمونه هایی از این بالابرها می توان به آسانسورهای کارگاهی جک مستقیم، هیدرولیکی، زنجیری و آکاردئونی اشاره نمود.
بالابر متحرک:
این مدل بر خلاف نوع پیشین، قابلیت جابجایی را دارد و بیشتر در ساخت و ساز از آن بهره گرفته می شود. این قبیل بالابرها خود نیز به دو شکل تقسیم بندی می شوند و عبارت اند از بالابر سیار متحرک عمودی و نوع عمودی افقی (بوم لیفت). به علاوه آن ها در حمل و نقل ایمن تجهیزات نیز مورد استفاده قرار می گیرند. امکان جابجایی سریع از بارز ترین ویژگی این دستگاه می باشد و از این نظر در زمان صرفه جویی خواهد شد. از نمونه های این قبیل دستگاه ها می توان به آسانسورهای صنعتی، بالابرهای انفجاری و خودرویی اشاره کرد. شایان ذکر می باشد که به این بالابرها نام سیار نیز اطلاق می شود. به علاوه توجه به این نکته حیاتی است که این قبیل بالابرها و به ویژه نوع انفجاری از مقاومت قابل توجهی بهره مند می باشد. دلیل امر مطرح شده این است که این آسانسورها از نظر شرایط، احتمال دارد که در معرض گازهای مشتعل قرار بگیرند و در برخی موارد نیز در خطر انفجار هستند، در نتیجه استقامت آن ها در این مواقع باید بسیار بالا باشد.
حال در اینجا به بررسی انواع دیگری از این بالابرها می پردازیم. لازم به ذکر می باشد که دسته بندی را که قبل تر شرح دادیم براساس قابلیت جابه جایی آن ها بود، حال آنکه طبقه بندی دیگری از آسانسور های کارگاهی وجود دارد که به لحاظ نوع باری که حمل می کنند به سه دسته تقسیم بندی می شوند و به صورت زیر می باشند.
بالابر ضد انفجار:
این بالابر به لحاظ جابه جا پذیری در دسته متحرک و از نظر نوع باری که حمل می نماید در این دسته قرار می گیرد که درباره آن ها قبل تر توضیح داده شد. به علاوه لازم به ذکر می باشد که کارایی این قبیل بالابر های کارگاهی در صنایع پتروشیمی بسیار مورد توجه قرار می گیرد.
بالابر ساختمانی:
شایان ذکر می باشد که این مدل خود نیز به لحاظ نوع پروژه و نیز موقعیت کاری به دو دسته طبقه بندی می شود. این قبیل آسانسورها به منظور حمل مواد و به ویژه افراد مورد استفاده قرار می گیرند، در نتیجه بیش از سایرین می بایست از امنیت قابل توجهی بهره مند باشد تا از خطرات جبران ناپذیر احتمالی در آینده جلوگیری شود.
بالابر پودری:
لازم به ذکر است که این مدل را با نام دیگری نیز تلقی می نمایند و آن، دستگاه اسکرو می باشد. از این آسانسورها به ویژه در صنایع غذایی و در حمل انواع مواد خوراکی اعم از غلات، گرانول و نیز حبوبات بهره گرفته می شود. به علاوه این قبیل بالابرها در جابجایی مواد پودری شیمیایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه کاربرد آن ها در صنایع دارویی نیز می باشد.
تیم اوج تاور کرین با بهره گیری از مجرب ترین افراد خود آماده ارائه اطلاعات بیشتر درباره مدل های آسانسور و بالابر کارگاهی که در بالا ذکر شد می باشند. شما عزیزان می توانید در صورت تمایل به منظور بهره مندی از جزئیات آن ها با این تیم در ارتباط باشید و بعد از آگاهی درباره کارایی تمامی آن ها، اقدام به خرید دستگاه مورد نظر خود نمائید.
بالابرهای کارگاهی از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
لازم به ذکر می باشد اجزایی که در این قبیل دستگاه ها وجود دارد در انواع مدل آن ها ممکن است متفاوت باشد. حال آنکه به طور کلی به صورت ذیل می باشد.
حفاظ آسانسور
این حفاظ دورتادور اتاقک بالابر قرار می گیرد و باعث حفاظت از افراد و نیز بار می شود.
نرده اتاقک
این بخش با نام نرده امگا نیز تلقی می شود و می بایست بر طبق استانداردهای مورد نیاز طراحی شده باشند. این قسمت نیز وظیفه حفاظت بیشتر از افراد و مصالح را بر عهده دارد. به علاوه دو نوع از آن ها در بازار عرضه می شود که عبارتند از؛ نرده امگا متحرک و ثابت.
ترمز ایمنی
به این بخش عنوان پاراشوت آسانسور نیز اطلاق می شود و همان گونه که از نام آن هویدا است، به منظور افزایش ایمنی نفرات و مصالح در هنگام سقوط، از آن ها بهره گرفته می شود.
موارد بالا رایج ترین بخش های آسانسور و بالابر کارگاهی می باشند که علاوه بر آن ها قسمت های دیگری نیز در این بالابرها وجود دارد که بسته به مدل آسانسور می توانند متفاوت باشند.
خرید آسانسور کارگاهی
لازم به ذکر می باشد که اگر شما نیز قصد بهره مندی از این بالابر را دارید، می بایست ابتدا با نحوه کار با مدل مورد نظر خود آشنا شوید، چرا که در صورت عدم اگاهی از دستور العمل و استاندارد های کار با آسانسور و بالابر کارگاهی با عواقب جبران نشدنی، چه از نظر جانی و چه از نظر مالی، مواجه خواهید شد.
شما عزیزان می توانید در صورت تمایل و به منظور استعلام قیمت آسانسور کارگاهی، با کارشناسان مجرب شرکت اوج تاور کرین ارتباط برقرار نمائید. این تیم در هر ساعتی از شبانه روز آماده ارائه خدمات به شما می باشند.
جمع بندی
در این مقاله سعی شد تا به تمامی سوالات شما عزیزان در باب آسانسور و بالابر کارگاهی پاسخ لازم داده شود. از دستگاه های ذکر شده به منظور جابجایی بارهای سنگین و نیز افراد بهره گرفته می شود. همان گونه که مطالعه نمودید این ماشین آلات در انواع متنوعی در بازار وجود دارند که شما می توانید بر اساس نیاز خود، آن ها را خریداری نمائید. به منظور بهره مندی از این بالابرها با مرغوب ترین کیفیت، پیشنهاد می کنیم با مشاوران ما در ارتباط باشید.
با سلام
کدام یک از نمونه های آسانسور و بالابرهای کارگاهی برای حمل مصالح سنگین تر به ارتفاع بالا بهتر عمل میکنند؟ و کارایی بهتری دارند؟
با سلام
من به تازگی بالابر کارگاهی خریداری کردهام ولی مشکلی که دارد این است که ترمز حدود 2 الی 3 ثانیه دیر عمل میکند. مشکل از چی میتونه باشه؟
باید تعویض انجام بدم؟
باسلام
آیا آسانسور و بالابرهای کارگاهی شما دارای ضمانت نامه و خدمات پس از فروش هم هست؟ و اینکه مجموعهی شما کارشناس نصب و تعمیر هم دارد؟