اجزای تشکیل دهنده تاورکرین
مراحل نصب تاورکرین
تمامی مراحل نصب تاورکرین شامل مونتاژ و تنظیم ارتفاع آن باید توسط متخصصین ماهر انجام شود. زیرا مهمترین مولفه در نصب آن رعایت ریز به ریز نکات ایمنی میباشد و کوچکترین اشتباه در نصب و راه اندازی آن آخرین اشتباه است.
مرحله اول:
نصب تاورکرین و مونتاژ آن از پایه شروع می شود. نصب پایه این جرثقیل به شیوه های مختلفی انجام می شود که روش تثبیت ( Abchor Base ) است. این روش به ویژه برای تاورکرین های ثابت استفاده می شود. روش های دیگر نصب بر روی کالسکه یا نصب بر روی ریل متحرک است.
مرحله دوم:
ارتفاع تاورکرین از طریق اضافه کردن سکشن ها به بالای بدنه اصلی زیاد می شود. در اولین گام برای افزایش ارتفاع جرثقیل، سکشن اصلی به پایه فولادی جرثقیل به وسیله پیچ ها و با کمک جرثقیل متحرک انجام می شود. چون این سکشن اصلی پایه ای ترین سکشن سازه است لذا نسبت به سایر سکشن های افزایش ارتفاع، قوی تر و بزرگ تر است. در نصب این پایه تثبیت از ۱۶ بولت فولادی استفاده می شود که این بولت ها به تحمل گشتاوری حدود ۴۳۰۰ پوند بر فوت کمک می کنند.
مرحله سوم:
بعد از نصب سکشن پایه نوبت به نصب سکشن های بعدی برای افزایش ارتفاع می رسد. این مرحله تا جایی ادامه پیدا می کند که به ارتفاع مدنظر تاورکرین برسید.
مرحله چهارم:
پس از نصب آخرین سکشن ارتفاع و رسیدن به ارتفاع موردنظر، قطعه زیر گردان و گردان جرثقیل نصب می شود. قطعه گردان سنگین ترین قطعه تاور کرین است و به دلیل سنگینی زیاد و برای کاهش میزان فشار بلند کردن و نصب آن به صورت دو قطعه مجزا و توسط جرثقیل متحرک نصب می شود.
مرحله پنجم:
بعد از نصب قطعه گردان نوبت به اضافه کردن قطعه ای به نام کله قندی می رسد. این قطعه با کمک چهار پین به قطعه گردان متصل می شود. قطعه دیگری که در این مرحله به گردان وصل می شود کنفلش است. بعد از نصب کنفلش ، جرثقیل متحرک آن را بالا می برد تا کابل ها یا بازوهای مهار به وسیله پین به کله قندی تاورکرین متصل شوند تا امنیت تاور کرین تامین شود. سپس می توان وزنه های بتنی را روی آن نصب کرد.
مرحله ششم:
قطعه بعدی که به تاور کرین وصل می شود فلش یا همان بازوی کار است. این قطعه چهار قسمتی بر روی گردان تاورکرین نصب می شود و سپس با کابل های مهار به کله قندی وصل می شوند.
مرحله هفتم:
آخرین مرحله نصب و مونتاژ تاور کرین، قطعه شاری اوت (trolley) بر روی تاورکرین نصب می شود و بعد از آن وزنه های کنفلش اضافه می شوند. برای راه اندازی و پیاده سازی تاورکرین از بکسل های شاری اوت و قلاب استفاده می شود. پس از نصب و تنظیم آنها، در مرحله آخر تابلوی برق تاورکرین راه اندازی می شود. تابلو یا اینورتر دستگاهی است که با تبدیل جریان مستقیم AC دریافتی به جریان متناوب DC، قطعه اصلی و منبع انرژی تاورکرین یعنی الکترو موتور را تغذیه می کند. اینورتور به طور هوشمند میزان بار وارده به موتور تاورکرین را تشخیص داد و متناسب با همان بار به موتور جریان برق می رساند.