نصب آسانسور کارگاهی

عموما هر کارگاه و یا پروژه برای مجهز کردن، به آسانسور کارگاهی و ساختمانی نیاز دارد. یکی از وسایل و تجهیزاتی که درآسان‌تر کردن کارها می‌تواند، بسیار کمک کننده باشد؛ آسانسور کارگاهی است. از آسانسور کارگاهی، در حمل بار، مصالح و انتقال وسایل‌ها به طبقات بالاتر استفاده می‌شود. در نظر داشته باشید پس از خرید یا اجاره آسانسور کارگاهی باید فرآیند نصب انجام شود.

نصب هر آسانسور کارگاهی باید باتوجه به سفارش یا کاتالوگ‌های شرکت سازنده انجام شود، همچنین باید اطلاعات کامل، دقیق از مراحل نصب آسانسور کارگاهی و قطعات جهت نصب داشته باشید. همانطور که می‌دانیم آسانسور‌های کارگاهی از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم  شد. اجزای آسانسور کارگاهی عبارت‌اند از: پایه تثبیت، سکشن، کابین، موتور و گیربکس، پاراشوت و تابلو برق.

در این مطلب توضیح خواهیم داد که آسانسور کارگاهی چیست و چه نکاتی را در رابطه با آن باید دانست. لذا توصیه می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، تا پایان با ما همراه بمانید.

نصب آسانسور کارگاهی و صنعتی

مراحل مقدماتی نصب آسانسور کارگاهی و صنعتی:

جهت نصب انواع آسانسور کارگاهی باید اصولی مقدماتی رعایت شود و پس از طی شدن مراحل، آسانسور نصب شود. درابتدا برای نصب آسانسور می‌بایست، سطح صاف در نظر گرفته شود و یک فوندانسیون به ضخامت ۲۰ سانتی متر ایجاد شود؛ همچنین باید سطح صاف و تراز شود. یکی دیگر از کارهایی که قبل از نصب آسانسور کارگاهی باید انجام شود، قرار دادن تابلو برقی در نزدیکی مکان مورد نظر است. میزان برق مورد نیاز به تناژ آسانسور کارگاهی و میزان آمپر دریافتی بستگی دارد.

مطلب پیشنهادی:  مونتاژ و دمونتاژ تاورکرین

مراحل نصب آسانسورکارگاهی :

  1. استقرار پایه‌های تثبیت آسانسورکارگاهی بر روی فوندانسیون محکم و سفت
  2. نصب سکشن‌ها بر روی پایه تثبیت و محکم کردن پیچ و مهره سکشن
  3. راه اندازی و نصب آسانسور کارگاهی یا بالابر کارگاهی
  4. راه اندازی و اجرا موتور و گیربکس ها (در صورتی که بر روی کابین نصب نشده باشند)
  5. قرار دادن چند سکشن بر روی سکشن‌های قبل
  6. انکاراز کردن ۱۰ سکشن اولیه
  7. نصب اولیم کابل گیر برسکشن اسانسور کارگاهی
  8. اضافه کردن ۱۰ عدد سکشن
  9. بستن کمربند دوم و کابل گیر دوم
  10. راه اندازی تابلو برق و آماده‌سازی آسانسور جهت حرکت
  11. نصب سکشن‌های باقی مانده به همراه کمربند‌ها تا ارتفاع مد نظر
  12. بستن استویر مکانیکی حد بالا
  13. بستن و تنظیم میکروسوئیچ‌ها
  14. قرار دادن فنر در زیر کابین آسانسور

روش های نصب آسانسور کارگاهی

جهت نصب آسانسورکارگاهی و بالابر می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید، برای مثال در پروژه‌هایی که جرثقیل یا تاورکرین موجود باشد، می‌توان با استفاده از آن‌ها به نصب پرداخته شود، این روش زمان نصب کمتری را به همراه دارد. در پروژه‌هایی که امکان استفاده از جرثقیل فراهم نباشد، نصاب می‌تواند از پایه تثبیت و کابین جهت راه اندازی کردن برق استفاده کند. این روش ممکن است، نسبت به شیوه قبلی کمی زمانبر باشد.

تفاوت آسانسور کارگاهی با آسانسور معمولی

ظرفیت در آسانسورهای کارگاهی در مقایسه با آسانسورهای معمولی بالاتر است و توانایی حمل را در ارتفاعات بالا دارد، اما در آسانسورهای معمولی حمل افراد محدود می‌باشد. همچنین ظاهر این دو آسانسور با یکدیگر متفاوت است برای مثال: در آسانسورهای معمولی از کابین و تزئینات استفاده می‌شود اما آسانسورهای کارگاهی فاقد تزئینات هستند.

باتوجه به کاربرد آسانسورهای کارگاهی، تجهیزات ایمنی نیز باید وجود داشته باشد و در اختیار کاربران قرار گرفته شود. همچنین چاهک‌های حفر شده در آسانسور کارگاهی با آسانسور معمولی متفاوت است. زیرا موتورهای متفاوتی دارند.

نصب آسانسور کارگاهی و ساختمانی

نکاتی که پس از نصب آسانسور کارگاهی باید رعایت شود

توصیه می‌شود حتما پس از نصب آسانسور‌های کارگاهی به یک سری نکات دقت کنید، تا دچار مشکلاتی که گاها امکان دارد، جبران نشدنی باشند نشویم. مهم‌ترین نکات ایمنی به هنگام نصب آسانسور کارگاهی عبارت‌اند از:

  • پس از نصب تمامی میکروسویچ ها، آن هارا تست کنید.
  • یکبار تمامی ترمزهای آسانسور کارگاهی را آزاد کنید، تا دستگاه در حالت پاراشوت قرار گرفته شود و از عملکرد پاراشوت‌ها مطمئن شوید.
  • پس از چک کردن پاراشوت ها، مجدد به حالت اولیه برگردانده شوند و تنطیم گردند.
  • از شرکت بازرسی کمک بگیرید، تا تمامی نکات فنی را بررسی کنند تا در صورت‌عدم مشکل گواهینامه سلامت صادر شود.
مطلب پیشنهادی:  همه چیز در مورد کالسکه تاور کرین

به طور کلی، اگر قصد دارید از آسانسور کارگاهی استفاده کنید و جهت نصب اقدام داشته باشید، در ابتدا با کارشناسان و مشاوران مشورت کنید و سپس به نصب آسانسور کارگاهی اقدام کنید.

برخی از تجهیزات به کار رفته در ساخت بالابر های کارگاهی

  • نرده امگا: نرده‌هایی که پس ورود، بسته می‌شود و مانع فرود می‌گردد.
  • لیمیت سوئیچ: ابتدا و انتهای مسیر حرکت آسانسور را کنترل می‌کند (پاراشوت یا سیستم جلوگیری از سقوط آسانسور).
  • محدود کننده انت‌ها مسیر: جایگزین، در هنگام عمل نکردن لیمیت سوئیچ، و جلوگیری از خروج آسانسور در انتهای مسیر.

نگهداری و تعمیرات، پس از نصب آسانسور کارگاهی

پس از نصب آسانسور کارگاهی نکته‌ای که حتما باید مورد توجه قرار گیرد، نگهداری و تعمیر آسانسور محسوب می‌شود. در نظر داشته باشید، آسانسورهای کارگاهی دارای استهلاک هستند و باید مورد بررسی قرار گرفته شوند. در این رابطه، برخی از مشکلاتی که گاهی امکان دارد، حادثه آفرین باشند عبارت‌اند از: ایجاد سر و صدا در آسانسور، قطع و وصل برقی، ایجاد لرزش‌های شدید. در نظر داشته باشید با مشاهده هر یک از این موارد، حتما به تعمیر کار مراجعه نمایید.

آچار کشی منظم آسانسور کارگاهی، روانکاری، گریسکاری، بلبرینگ، سفت و محکم کردن همیشه باید کنترل شود. اتصالاتی مانند: محکمبودن دنده شانه ای، چک کردن ترمز و مگنت‌ها و چک کردن پاراشوت‌ها نیز می‌بایست چک شود و از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

بازدید های دوره ای پس از نصب آسانسور کارگاهی

نکته‌ای که حتما باید به آن توجه داشته باشید، در آسانسور کارگاهی بازدید دوره‌ای پس از نصب است. این بازدیدها باید به صورت هفتگی و ماهیانه باشد. در این بازه بررسی، اتصالات سکشن و دنده ای، اتصالات کمربند، میکروسویچ‌های بالا و پایین، ترمز و لنت‌ها بسیار با اهمیت است و هنگام سرویس دستگاه تمامی این نکات را می‌بایست در نظر گرفت.

مطلب پیشنهادی:  ریموت کنترل تاور کرین چیست؟

نصب آسانسور کارگاهی و بالابر

چه مشاغلی به آسانسور های کارگاهی نیاز دارند؟

آسانسورهای کارگاهی در هر مکانی که کارگران ساختمانی نیاز به ایمنی و رفت آمد به ارتفاع داشته باشند، باید نصب گردند. عموما این آسانسورها در محیط بیرونی نصب و راه اندازی می‌شوند. اما می‌توان داخل ساختمان نیز از آن استفاده کرد. مشاغل مختلفی به آسانسورهای کارگاهی نیازمند هستند، که عبارت‌اند از:

  • سقف‌سازی و زیرسازی کار
  • رنگ‌آمیزی
  • تعمیر یا نصب برق و لوله کشی
  • نظافت ساختمان نمای بیرونی ساختمان‌ها
  • انبارداری
  • نصب داربست
  • پیرایش درختان و محوطه‌سازی

چرا نصب آسانسور کارگاهی هیدرولیک و معمولی باید توسط نصاب انجام شود؟

در رابطه با آسانسورهای کارگاهی یکی از موارد بسیار مهم، نصب آن است. در این راستا اگر مرحله نصب و مونتاژ به صورت صحیح و اصولی انجام نشود، مشکلات جدی را ایجاد می‌کند. به همین دلیل همیشه توصیه می‌کنیم، نصب این دستگاه را به افراد حرفه‌ای و مونتاژکاران با تجربه بسپارید. به هنگام نصب این نوع از آسانسور، تراز بودن آن امری بسیار مهم است که باید به آن توجه ویژه ای شود. عدم پیگیری این مسئله امکان دارد، خطرات گاها جبران ناپذیر و بسیار جدی را به همراه داشته باشد. بنابراین، توصیه ما این است که همیشه نصب بالابر و آسانسور کارگاهی را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید.

جمع بندی

همانطور که دانستیم مهم‌ترین نکته در هر فعالیتی حفظ امنیت و ایمنی می‌باشد. در فضای کاری ساختمانی، این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار می‌باشد. آسانسور و بالا برهای کارگاهی دارای شرایط نگهداری خاصی هستند و همچنین باید به صورت هفتگی و ماهیانه مورد بررسی و سرویس قرار گرفته شوند؛ تا کارگران و کارفرما از چالش‌ها و خطرات احتمالی دور بمانند.

در نظر داشته باشید که، آسانسورها کارگاهی و آسانسورهای معمولی با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین جهت سرویس آسانسور کارگاهی حتما به سرویس کار مختصص مراجعه کنید. همچنین مجموعه اوج تاورکرین به تولید و فروش آسانسورهای کارگاهی و ساختمانی می‌پردازد که جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید، با مشاورین ما در ارتباط باشید.

 

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *