یکی از موضوعات قابل توجه در سازه های عمرانی، انتقال بارها و مصالح به داخل طبقات پس از ساخت اسکلت و سقف ساختمان است. بالابرهای کارگاهی و تاور کرین در این امر نقش مهمی دارند.
آسانسور کارگاهی دستگاهی است که برای حمل و نقل افراد و مصالح ساختمانی به مکان های مرتفع استفاده می شود و در دو نوع تک کابین و دو کابین موجود می باشد. آسانسور کارگاهی بر روی دکلی در محیط خارجی ساختمان نصب می شود و ابعاد آن به تقاضای کاربر، تعداد طبقات و مساحت هر طبقه بستگی دارد. کابین محکم شده و با ورقه های پانچی یا توری حصاری پوشانده می شود. جابجایی متداول در این نوع آسانسور رک و پینیون (سنگ و پینتون) است که به کمک این سیستم انتقال بین طبقات انجام می شود. ما در این مطلب با معرفی قطعات آسانسور کارگاهی قصد داریم شما را با اجزای آسانسور کارگاهی استاندارد آشنا کنیم. در صورتی که قصد دارید بدانید آسانسور کارگاهی چیست و نحوه ساخت آسانسور کارگاهی چگونه است پیشنهاد می کنیم سایر مقالات سایت اوج تاور کرین را نیز مطالعه نمایید.
طبقه بندی بالابر کارگاهی بر اساس ساختار
آسانسور کارگاهی ثابت: در صنایع مختلف از جمله دکل های انتقال، پل ها، تونل ها، دودکش ها، دکل های انتقال زغال سنگ، سیلوها، دکل ها، نیروگاه ها، دکل های ارتباطی و غیره از آسانسور کارگاهی ثابت استفاده می شود.
آسانسور کارگاهی متحرک: از بالابرهای کارگاهی متحرک برای جابجایی اجسام سنگین استفاده می شود. این نوع بالابر کارگاهی در صنعت ساختمان کاربرد دارد.
انواع آسانسور یا بالا بر کارگاهی ثابت:
- آسانسور کارگاهی ثابت آکاردئونی
- آسانسور کارگاهی هیدرولیک
- آسانسور کارگاهی ثابت زنجیری
تقسیم بندی آسانسورهای کارگاهی ثابت از نظر فناوری بالا رونده:
- آسانسور کارگاهی نوار دنده ای: ایمن ترین نوع
- آسانسور کارگاهی وینچی
کاربردآسانسور وبالابر کارگاهی:
- معدن
- ساخت پل و تونل
- بازسازی و ساخت ساختمان های چند طبقه
- ساخت نیروگاه های انرژی و پالایشگاه نفت
برای کسب اطلاعات دقیق درباره انواع آسانسور کارگاهی کلیک کنید.
ایمنی در آسانسور کارگاهی
آسانسور کارگاهی در مکان های پرتردد مورد استفاده قرار می گیرد و وظیفه قطعات آسانسور کارگاهی کارکرد صحیح در کنار هم و کمک به حمل و نقل و جابجایی کالاهای سنگین می باشد. از این رو، ایجاد ایمنی برای افراد مختلف، کارکنان و ایمنی بار از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین تجهیزات ایمنی تمامی آسانسورهای کارگاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از جمله قطعات آسانسور کارگاهی و تجهیزات ایمنی آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حفاظ اطراف آسانسورکارگاهی
وظیفه حفاظ آسانسور کارگاهی حفظ دسترسی افراد و تجهیزات به محوطه اتاق آسانسور می باشد و این حفاظ مانند دیوار فضای کابین آسانسور را جدا می کند.
نرده ی امگای آسانسور کارگاهی
نرده ای در ورودی و خروجی افراد و کالاها از آسانسور تعبیه شده است که با بالا و پایین کشیدن باز و بسته می شود. این حصار از ورود افراد، بار یا اشیا به داخل اتاقک و مسیر آسانسور جلوگیری می کند.
سوئیچ های ایمنی آسانسور کارگاهی
سوئیچ های ایمنی در ابتدای و انتهای بالابر کارگاهی نصب می شوند. این سوئیچ ها بر روی درب های آسانسور قرار دارند و از خطراتی مانند حوادث سقوط آسانسور جلوگیری می کنند.
محدود کننده های مسیر آسانسور کارگاهی
از جمله قطعات آسانسور کارگاهی که منجر به ایمنی آن می شود، محدود کننده های مسیر آسانسور است. این قسمت به آسانسور کارگاهی کمک می کند تا در صورت عدم توقف آن در هنگام بالا و پایین رفتن به دلایلی مانند کار نکردن سوئیچ لمینت از بیرون آمدن از حفاظ ها و سقوط کابین جلوگیری کند. این قطعات مکانیکی باعث توقف حرکت آسانسور کارگاهی می شوند.
پاراشوت آسانسور کارگاهی
برای جلوگیری از سقوط آسانسور کارگاهی در هنگام نصب آسانسور، سیستم ترمز اضطراری آسانسور کارگاهی یا پاراشوت تعبیه می شود و پس از قرار دادن آن تست شده و نحوه عملکرد آن به مدیر کارگاه و … آموزش داده می شود.
اجزای آسانسور کارگاهی
براکت راهنمای آسانسور کارگاهی
یکی از اجزای آسانسور کارگاهی ریل راهنما می باشد. قسمت براکت یا ریل راهنما مسیری است که قفس از طریق آن به صورت عمودی حرکت می کند و شامل دکلی است که با پیچ و مهره های 24*230 به هم متصل می شود. مقاطع دکل از لوله های بدون درز، فولاد نبشی و مواد دیگر و قفسه ها ساخته شده است که با استفاده از سه پیچ آلن روی دکل فشرده می شوند.
قفس آسانسور کارگاهی
بالابر کارگاهی شامل یک قفس است که افراد هنگام حمل و نقل در آن می ایستند و مسیری که به ساختمان نصب می شود. قفس با استفاده از سیستم محرک قفسه و پینیون در امتداد این مسیر حرکت می کند و قفس را می توان در مکان های مختلف در طول مسیر متوقف کرد. این امر به افراد اجازه می دهد تا در هر طبقه در طول مسیر بار را تخلیه کنند.
خود مسیر معمولاً از فولاد ساخته می شود و به هم متصل می شود. این کار باعث پایداری بیشتر آسانسور کارگاهی می شود و روند ساخت بالابر ساختمانی را بسیار سریعتر و آسان تر می کند. این سازهها معمولا موقتی هستند و سبب قابل کنترل شدن حمل و نقل قطعات می گردند. ارتفاع بالابر بسته به اینکه چند بخش از مسیر روی ساختمان محکم شده است متفاوت است.
قطعه قفس از شبکه مشبک، فولاد سازه ای، ورق فولادی و … ساخته شده است. قسمت بالایی آن به سیستم محرک و قسمت پایینی قفس به دستگاه تحویل بتن متصل است. کانال اصلی مجهز به غلتک راهنما و قلاب ایمنی است و درهایی در بالا، پایین، چپ و راست وجود دارد.
دستگاه حمل بتن آسانسور
دستگاه حمل بتن نیز از جمله اجزای آسانسور کارگاهی استاندارد می باشد. قیف بتنی با استفاده از پین غلتکی به کابین آسانسور متصل شده و دارای حداکثر حجم 0.7 متر مکعب می باشد. ورودی قیف مستقیماً رو به درب پایین قفس است و بتن از طریق در به داخل قیف ریخته می شود. سرعت پمپاژ را می توان با تنظیم زاویه باز شدن ورودی افزایش یا کاهش داد.
دستگاه حمل میلگرد آسانسور کارگاهی
دستگاه شامل سیستم تعلیق، قاب میلگرد، گیره میلگرد و … می باشد و فقط در مواقعی که دستگاه فاقد بار باشد، قاب میلگرد باید جمع شود.
زیر چارچوب و چارچوب حفاظتی آسانسور کارگاهی
لایه زیرین نیز از جمله قطعات آسانسور کارگاهی می باشد که با جوش فولاد به صفحه فولادی ساخته شده و سپس با استفاده از پیچ و مهره به براکت ریل راهنما و با استفاده از انکر بولت به فونداسیون بتنی ساختمان متصل می شود. اسکلت فرعی قادر است تمام وزن بار عمودی را تحمل کند و فشار بار را به فونداسیون بتنی منتقل کند.
دستگاه های اتصال یا کروات دیواری آسانسور کارگاهی
قطعه اتصال به قسمت اتصال بین براکت ریل راهنما و ساختمان اشاره دارد و برای حفظ استحکام براکت ریل راهنما و همچنین حفظ ساختار یکپارچه آن استفاده می شود.
ریل راهنمای کابل آسانسور کارگاهی
این بخش برای پشتیبانی از کابل ها طراحی شده است. ریل راهنما، کابل را به محیط حفاظتی ریل محدود می کند و از اتصال و چسبیدن کابل با بقیه تجهیزات در هنگام نصب آسانسور جلوگیری می کند. قبل از نصب کابل، اپراتور باید اطمینان حاصل کند که کابل و بازوی کابل می توانند کابل محافظ را بدون تماس با اتاق محکم نگه دارند.
سیستم قرقره ی کابل آسانسور کارگاهی
هنگامی که بالابر کارگاهی به موقعیت بیش از 150 متر می رسد، استفاده از سیستم هدایت کابل برای کمک به افت ولتاژ کابل برق و جلوگیری از مشکلات ایجاد شده برای مقاومت کابل ضروری است.
قاب بازوی کابل آسانسور کارگاهی
این قسمت در داخل قفس قرار دارد و برای کشیدن کابل استفاده می شود تا به راحتی از حلقه محافظ راهنمای کابل عبور کند و خطر خراشیدگی یا پیچ خوردگی کابل را کاهش دهد.
سیستم مکانیکی آسانسور کارگاهی
این سیستم توسط یک غلتک به بالای قفس متصل می شود و شامل: یک صفحه محرک، یک قاب محرک و سه واحد محرک است.
سیستم برقی آسانسور کارگاهی
آخرین مورد از مهمترین اجزای آسانسور کارگاهی استاندارد سیستم برقی آسانسور می باشد. آسانسور کارگاهی امکان استفاده از سیستم کنترل سرعت فرکانس متغیر V V F را دارد و این سیستم می تواند به صورت پیوسته سرعت را از 0 تا 90 متر در دقیقه تغییر دهد. همچنین این سیستم الکتریکی از کابینت برق بالا و پایین، جعبه مقاومت، جعبه کار، کابل کنترل اصلی، فواصل مختلف با سوئیچ های محدود و … تشکیل شده است.
سلام و درود
شرکت شما فروش انواع قطعات تاور کرین رو هم داره؟ تمام قطعات ؟