جرثقیل متحرک

با پیشرفت صنعت و فناوری، دیگر برای جابه‌جایی وسایل و لوازم نیاز به نیروی کار انسانی نیست. با پیشرفت تکنولوژی و توانایی بشر می‌توان بسیاری از کارها را به‌راحتی انجام داد. این موضوع در صنعت حمل‌ونقل بسیار مشهود است. وجود جرثقیل متحرک جابه‌جایی انواع کالاها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم می‌کند. از مزیت‌های استفاده از جرثقیل متحرک امکان جابه‌جایی در محیط‌هایی است که افراد توانایی انجام آن را ندارند؛ مانند حمل‌ونقل یک پیانوی بزرگ از پنجره اتاق نشیمن شما. البته لازم به ذکر است نوع جرثقیل باتوجه‌به وزن کالا، مکان یا خدمات موردنظر انتخاب می‌شود. جرثقیل متحرک انواع و همچنین مزیت‌های مختلفی دارد؛ با ما همراه باشید تا در ادامه اطلاعات کامل‌تری را در اختیارتان قرار دهیم.

جرثقیل متحرک چیست؟

جرثقیل متحرک یک وسیلهٔ اساسی نصب شده بر روی یک موتور متحرک مانند  کامیون‌های مختلف یا تراکتورها است. این وسیله با استفاده از قرقره‌ها و کابل‌ها کنترل می‌شود. جرثقیل‌های متحرک طوری طراحی شده‌اند که برای بالا و پایین آوردن اجسام و در بعضی از مواقع جابه‌جایی به صورت افقی از مجموعه‌ای از ماشین‌های ساده استفاده می‌کنند. جرثقیل‌های متحرک را به‌راحتی می‌توان از یک مکان به مکانی دیگر منتقل کرد و این مزیت را برای بسیاری از شرکت‌های ساختمانی به‌عنوان یک گزینه اجاره‌ای مقرون‌به‌صرفه تبدیل می‌کند.

مطلب پیشنهادی:  قطعات آسانسور کارگاهی را بهتر بشناسید!

جرثقیل متحرک

آشنایی با جرثقیل‌های متحرک

تمامی جرثقیل‌های متحرک از تجهیزات و قوانین مکانیکی، هیدرولیکی و برقی برای بالا و پایین بردن بارها استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که طراحی جرثقیل‌های متحرک باید از چندین مراکز معتبر در دنیا تأیید داشته باشد تا بتواند مورداستفاده قرار بگیرد. اجزای تشکیل شده در جرثقیل‌های متحرک به طور مداوم تحت‌فشار و در معرض تکان و ضربه قرار می‌گیرند که برای ایمنی بیشتر در آن‌ها این اجزا از فولاد نرم یا موارد مشابه دیگر ساخته می‌شوند. اجزای اصلی جرثقیل‌های متحرک را می‌توان به چند مورد تقسیم کرد؛ کابین راننده، سبد جرثقیل، وجود جک‌های تعادل، تلسکوپ یا بوم جرثقیل، وینچ تاورکرین، کفی جرثقیل و لیورها. در ادامه به شرح کامل بعضی از این موارد می‌پردازیم.

کابین راننده

در تمامی جرثقیل‌های متحرک یک کابین برای راننده و در بعضی دیگر دو کابین یکی برای راننده و دیگری برای کنترل و هدایت جرثقیل قرار دارد. این کابین‌ها شامل سیستم‌های پیشرفته اعلام وزن بار مخصوصاً کالاهایی که امکان بررسی وزن دقیق آنها وجود ندارد و مدیریت جرثقیل  بسیار مفید و کارآمد است.

جرثقیل متحرک چیست؟

سبد جرثقیل

در بعضی موارد به سیم بکسل و قلاب‌ها نیازی نیست. در این زمان از یک سبد مخصوص که در انتهای بوم جرثقیل نصب می‌شود برای جابه‌جایی استفاده می‌کنند. موارد استفاده از این سبد برای نصب انواع تابلو، تعویض و نصب چراغ‌ها در سطح شهر، استفاده در ماشین‌های آتش‌نشانی و مواردی دیگر است.

تلسکوپ یا بوم جرثقیل

این وسیله از فولاد و آلیاژهای خود آن ساخته شده است که به کمک سیستم هیدرولیک موجود در دستگاه اجسام را بلند کرده و به طرفین حرکت می‌دهد. جالب است بدانید که هرچقدر فاصله کالا از جرثقیل بیشتر باشد توان جرثقیل متحرک برای جابه‌جایی کاهش پیدا می‌کند.

مطلب پیشنهادی:  تاورکرین جاده ای چیست و چه کاربردی دارد؟  

وینچ

این وسیله از یک پمپ هیدرولیکی، یک قرقره و بکسل که بر روی بدنه جرثقیل متحرک نصب شده تشکیل شده است. متراژ بوم جرثقیل به متراژ بکسل بستگی دارد و تغییر می‌کند در این میان هیدرولیک سبب چرخاندن قرقره شده و قرقره، بکسل را به‌دور خود جمع می‌کند.

انواع جرثقیل متحرک

انواع جرثقیل متحرک

تعداد متنوعی جرثقیل متحرک وجود دارند که هرکدام متناسب به کاربردشان در عملیات های مختلف به کار گرفته می‌شوند. به‌طورکلی جرثقیل‌های متحرک به چند دسته تقسیم می‌شوند.

جرثقیل‌های متحرک زمینی ناهموار

طراحی این جرثقیل‌های متحرک به‌گونه‌ای است که با دارابودن چهارچرخ و لاستیک در جاده‌های ناهموار خارج شهر به‌راحتی قادر به کار است.

جرثقیل‌های تمام زمینی

باتوجه‌به چندمنظوره بودن این جرثقیل‌ها و با داشتن چهارچرخ متحرک تنها با حداکثر 40 کیلومتر در ساعت در بزرگراه‌ها و جاده‌های هموار استفاده می‌شود.

جرثقیل‌های متحرک هیدرولیکی

این وسیله با استفاده از هیدرولیک که به نیروهای منتقل شده از روغن فشار می‌دهد می‌تواند هزاران پوند را جابه‌جا کنند.

تاور کرین متحرک

تاورکرین چیست این وسیله اجسام سنگین را تا ارتفاع معینی بالا برده و سپس اقدام به جابه‌جایی آنها در شعاع‌های گوناگون می‌کند. این دستگاه دارای پایه‌های متحرک است و می‌تواند به‌وسیله این پایه‌های متحرک خود در محور افقی و عمودی حمل‌ونقل خود را انجام دهد. این وسیله به دلیل سیستم‌عامل قوی خود سرعت بسیار بالایی دارد.

جرثقیل‌های متحرک

ایمنی جرثقیل‌های متحرک

این یک حقیقت است که نادیده‌گرفتن خطرات کوچک باعث وقوع خطرات بزرگ‌تر مانند حوادث سقوط تاورکرین می‌شود. به همین علت توجه به یک سری از نکات در هنگام کار با جرثقیل متحرک بسیار لازم و ضروری است.

مطلب پیشنهادی:  چک لیست ایمنی آسانسور کارگاهی

ایمنی جرثقیل های متحرک به دو قسمت تقسیم می‌شود یکی بازرسی ایمنی از خود جرثقیل‌های متحرک  و دیگری انجام نکات ایمنی توسط راننده و هدایت گر.

انجام بازرسی ایمنی جرثقیل‌های متحرک

انجام تست و بازرسی جرثقیل متحرک، شناسایی نقاط قوت و ضعف و تعمیرات لازم در آن برای انجام کارکرد درست و داشتن ایمنی درست در محیط کاری.

بازرسی ایمنی جرثقیل‌های متحرک بر اساس استانداردهای ملی و بین‌المللی.

نکات بازرسی ایمنی جرثقیل‌های متحرک

  • راننده حتماً برای کار با جرثقیل باید حالت طبیعی داشته باشد، قبل از شروع کار حتماً تمام دستگاه چک شود و از سالم بودن مواردی مثل عدم نشتی روغن، سالم بودن سیم‌بکسل‌ها، قطع کن و ترمزها مطمئن شوید.
  • در بالای جرثقیل نباید شبکه برق و یا مانعی دیگری وجود داشته باشد.
  • از استحکام سطح زیر جک‌های پایه اطمینان داشته باشید و حتماً دستگاه را تراز کنید.
  • قبل از شروع کار عملکرد اهرم‌ها را امتحان کنید.
  • در هوای طوفانی به همراه باد و باران شدید نباید از جرثقیل استفاده کرد.
  • هنگام بارگیری و تخلیه بار راننده یا هدایتگر حتماً باید در کابین خود حضور داشته باشند.
  • راننده باید حتماً وزن دقیق باری که می‌خواهد جابه‌جا کند را بداند.
  • در هنگام تخلیه و بارگیری حتماً باید ایمنی کارکنان و راننده و همچنین افراد دیگری که در محیط هستند تأمین شود.

ایمنی جرثقیل‌های متحرک

جمع‌بندی

در این مطلب اطلاعات کاملی درمورد کاربرد جرثقیل متحرک و انواع جرثقیل متحرک ارائه کرده‌ایم. شما می‌توانید با استفاده از این اطلاعات جرثقیل متحرک مورد نیاز در فعالیت‌های خود را انتخاب کرده و به‌درستی از آن استفاده کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *