در کارگاهها معمولا لازم است که وسایل سنگینی توسط کارگران جابهجا شود. در برخی کارگاهها افراد باید وسیلهای مانند ماشین را از سطح زمین جدا کنند؛ بنابراین به نوعی بالابر خاص به نام آسانسور کارگاهی نیاز دارند. اما آسانسور کارگاهی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ بالابر کارگاهی چیست و چه کاربردی دارد؟ تاور کرین آسانسور کارگاهی چیست؟ ما قصد داریم در این مطلب به همه پرسشهای شما حول موضوع آسانسور کارگاهی پاسخ دهیم.
آسانسور کارگاهی یا بالابر کارگاهی چیست؟
به وسیلهای که در صنایع مختلف برای جابهجایی اجسام سنگین یا انسان مورداستفاده قرار میگیرد، آسانسور کارگاهی گفته میشود. این وسیله از ایمنی بالایی برخوردار است و میتواند بدون وارد آوردن آسیب به وسایل سنگین، در جابهجایی آنها به ما کمک کند.
استفاده از آسانسور کارگاهی این امکان را برای کارگران فراهم میکند که در کوتاهترین زمان، اجسام زیاد و سنگینی را از جایی بهجای دیگر انتقال دهند؛ این امر سبب شده که این آسانسور از طرف کارفرمایان با استقبال روبهرو شوند. البته بهمنظور اینکه بیشتر به اهمیت استفاده از بالابر پی ببرید، در ادامه خیلی مختصر به علت تولید و تاریخچه آسانسور کارگاهی اشاره میکنیم.
آشنایی با تاریخچه آسانسور کارگاهی
پیش از آغاز مبحث اصلی، بهتر است در مورد اینکه تاریخچه تولید بالابر کارگاهی چیست، توضیح اندکی ارائه دهیم. تاریخچه تولید آسانسورهای کارگاهی بسیار طولانی است. انتقال ابزار و وسایل سنگین به بالاتر از سطح زمین، کار دشواری است به همین دلیل افراد به فکر استفاده از آسانسور افتادند.
در ابتدای امر، ظاهر آسانسورها ساده بود و قادر به جابهجایی وسایل بسیار سنگین نبودند، اما امروزه با پیشرفت علم، آسانسور و بالابرهایی ساخته شدهاند که حتی قابلیت بالا بردن تریلی را دارند. استفاده از آسانسور از دهه 40 میلادی آغاز شد و امروزه در همه پروژههای برجسازی، بیشتر کارگاههای تولیدی و حتی مغازههای بزرگ مورداستفاده قرار میگیرد.
آسانسور کارگاهی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
همانگونه که ذکر کردیم، از آسانسور کارگاهی برای جابهجا کردن وسایل سنگین در پروژههای بزرگ و کارگاهها استفاده میشود. انواع آسانسور و بالابرهای کارگاهی در بخشهای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرند که برخی از آنها موارد زیر را شامل میشوند:
- برجسازی
- ساختمانسازی
- معاینه فنی خودرو
- کارخانههای تولید خودرو
- پلسازی
- صنایع نفت و پتروشیمی
- کارخانه فولاد
- دودکش و بویلر
- دکل نفتی
- برج رادیویی
بالابر کارگاهی چیست و چه کاربردی دارد؟
بالابر کارگاهی یکی از زیرشاخههای آسانسور کارگاهی است که در برخی موارد بهجای آسانسور مورداستفاده قرار میگیرد. این نوع بالابر ظرفیت بالایی برای جابهجایی و حمل بار دارد، به همین دلیل باعث راحتی کار افراد میشود. بیشترین کاربرد بالابرهای کارگاهی در بخش ساختوساز است که بهوسیله آن، مصالح ساختمانی را به طبقات بالایی انتقال میدهند.
برای اینکه بدانید مهمترین مزیت بالابر کارگاهی چیست، به شما میگوییم که استفاده از آن باعث میشود کارگران بیشتر نیروی خود را برای پیشرفت پروژه صرف کنند. با این کار کارگران انرژی کمتری برای جابهجایی وسایل سنگین هدر میدهند.
نکات مهم در خرید آسانسور کارگاهی یا بالابر کارگاهی چیست؟
نوع کاربرد بالابر و آسانسور کارگاهی باعث شده که مدیران در خرید این محصولات توجه و حساسیت بیشتری به خرج دهند. به جرات میتوان گفت بهترین برند تولیدکننده بالابر و آسانسورهای داخلی ایران، اوج تاور کرین است. سایت اوج تاور کرین انواع تاور کرین، آسانسور و بالابر را با رعایت بالاترین استاندارها تولید کرده و به فروش میرساند.
فراموش نکنید باید آسانسوری را خریداری کنید که نسبت به ایمنی آن اطمینان داشته باشید. این شرکت علاوه بر فروش محصولات، به نصب و راهاندازی تاور کرین نیز کمک میکند.
مشخصات آسانسور کارگاهی
هنگام خرید تاور کرین آسانسور کارگاهی باید به نیاز خود توجه کنید؛ زیرا آسانسورهای مختلفی با مشخصات گوناگون تولید میشوند. پس از بیان نیازهای خود به مدیران فروش سایت اوج تاور کرین، بهترین گزینه را به شما معرفی میکنند. بهمنظور خرید آسانسور مناسب کار خود، باید به مشخصات آسانسور کارگاهی ذکرشده توجه داشته باشید:
- ظرفیت و تناژ آسانسور
- سرعت جابهجایی آسانسور (برحسب متر بر دقیقه)
- ابعاد داخلی آسانسور
- تعداد موتورهای مورداستفاده در تولید آسانسور
- سیستم ایمنی بهکاررفته در تولید آسانسور
- برخورداری از سیستم ترمز اضطراری آسانسور کارگاهی
تفاوت آسانسور مسافربر با آسانسور کارگاهی یا بالابر کارگاهی چیست؟
همه آسانسورها وظیفه بالا بردن اجسام را بر عهده دارند، اما دانستن این موضوع که آسانسور کارگاهی چیست و چه کاربردهایی دارد، باعث ایجاد تفاوت بین انواع آسانسور میشود. آسانسور کارگاهی دو تفاوت بنیادی با سایر آسانسورها دارد که عبارتند از:
- بالابر و آسانسورهای کارگاهی قابلیت حمل وسایل بزرگ و سنگین را دارند، اما آسانسور مسافربر با توجه به ظرفیت تعیینشده برای آن، تنها میتواند چند نفر را جابهجا کند.
- شکل داخلی آسانسورهای کارگاهی با آسانسورهای مسافربر کاملا تفاوت دارد. اتاقک آسانسور کارگاهی بهگونهای طراحیشده که جابهجایی و حمل بار توسط آن راحت باشد. البته اتاقک آسانسورهای کارگاهی باهم تفاوت دارند و باید با توجه به کار خود، یکی از آنها را سفارش دهید.
انواع تاور کرین آسانسور کارگاهی
در تاریخچه آسانسور کارگاهی ذکرشده به دلیل اینکه یک نوع بالابر برای جابهجایی همه وسایل سنگین مناسب نبود، کارخانههای مختلف طراحی مدلهای مختلف برای آن را آغاز کردند. با پیشرفت علم، برند اوج تاور کرین هم شروع به تولید آسانسورهای کارگاهی برای پروژههای مختلف کرد. این بالابرها در دو نوع کششی و هیدرولیکی تولید میشوند. در ادامه به معرفی دستهبندی انواع آسانسور کارگاهی میپردازیم:
بالابر صنعتی
این نوع بالابر در دو نوع مختلف تولید میشود که با توجه به محل مورداستفاده، باید گزینه مناسب را انتخاب کنید.
- بالابر انفجاری برای استفاده در محیطهایی که گاز مشتعل در آنجا وجود دارد.
- بالابر کاسهای برای حمل موادی که به مخزن نیاز دارند مانند انواع پودر مناسب است.
بالابر ساختمانی
از این نوع بالابرها برای جابهجایی مصالح و مسافر به طبقات بالا در پروژههای ساختوساز استفاده میشود که در انواع زیر تولید میشوند:
- بالابر کارگاهی مصالح که دارای یک کاسه و تعدادی سیم است و با کمک آن مصالح توسط یک الکتروموتور تا ارتفاع موردنظر بالا میروند.
- بالابر کارگاهی مصالح و نفر که از کابین و در برخوردار است. با کمک این بالابر میتوان افراد و مصالح را تا طبقه مدنظر بالا برد.
- بالابر کارگاهی سکو کار که برای تخریب، پوششدهی نما و… کاربرد دارد.
بالابر کارگاهی نفر و بار
داخل برخی کارگاهها به استفاده از یک بالابر قدرتمند نیاز است؛ به همین دلیل سایت اوج تاور کرین، برای این شرایط هم بالابرهای مناسب تولید کرده است. بالابرهای کارگاهی در دو نوع زیر تولید میشوند:
- بالابر خودرو که با نام جک بالابر خودرو هم شناخته میشود، در دو نوع جک دو ستون و جک چهار ستون تولید میشود و برای بالا بردن ماشین مورداستفاده قرار میگیرد.
- بالابر آکاردئونی که عمده کاربرد آن در مکانهایی مانند سالنها، حمل افراد برای نظافت، کارخانهها و… مشاهده میشود.
مشخصات آسانسور کارگاهی باکیفیت
امروزه برندهای زیادی به تولید انواع آسانسور، تاور کرین و بالابر روی آوردهاند، اما همه محصولات موجود در بازار از کیفیت کافی برخوردار نیستند. بهمنظور انتخاب بهترین بالابر باید بدانید که بالابر کارگاهی چیست و چه کاربردی دارد. آسانسورهای با کیفیت مانند محصولات تولیدشده توسط برند اوج تاور کرین، باید ویژگیهای زیر را داشته باشند:
- ظرفیت آن بین 2300 تا 4500 کیلوگرم باشد.
- ارتفاع کف کابین بالابرها نهایتا 1.2 متر باشد.
- عمق و اندازه کف کابین بالابر حدود 1 متر باشد.
- طراحی داخلی کابین به نحوی انجام شود که برای حمل مسافر مناسب نباشد.
- از ورقهای استاندارد مانند ورق آجری برای کف آن استفاده شود.
- پیشبینی دقیق در مورد حوادث سقوط تاور کرین انجام شده و کارهای لازم برای جلوگیری از آن اعمال شود.
سخن پایانی
مدیران همیشه تلاش دارند در مدتزمان کوتاه و با صرف هزینه و انرژی کمتر، بازده بیشتری داشته باشند. استفاده از انواع آسانسور، بالابر و تاور کرین به شما کمک میکند که خیلی راحت به این هدف خود برسید. درصورتیکه برای انتخاب مدل مناسب باید با پاسخ سوالات آسانسور کارگاهی چیست و بالابر کارگاهی چیست آشنایی داشته باشید که در این مطلب به همه آنها اشاره کردیم.
باسلام
میخام بدونم بهترین مارک آسانسور کارگاهی چیه؟